Сорт Греко (Greco di tufo) чудово почувається на туфових вулканічних ґрунтах, багатих на сірку, та з сухим кліматом. Вино тут отримують концентроване, тільне. Через особливості кольору стиглих ягід про цей сорт називають “найбільш червоним серед білих”. Муст навіть без мацерації набуває відмінного рожевуватого відтінку.
В середині двадцятого століття Greco di tufo опинився на межі зникнення, але завдяки зусиллям окремих ентузіастів, включно із господарствами Terredora та Antonio Mastroberardino, вдалося його зберегти. Зараз вина, що виготовляють з сорту Greco di tufo в районі селища Tufo, мають право відноситися до Greco di Tufo DOCG, який отримав свій статус у 2003 році. Правила апеласьйону дозволяють, щоб у суміші до 15% належало сорту coda di volpe bianca. Вино виходить з гарним освіжаючим смаком і його бажано вживати молодим. Дехто вважає, що це вино чимось нагадує Віоньє.