Італійський бренді виготовляють з виноградного спирту і витримують в дубових бочках так само, як і іспанський бренді. Процес витримки дозволяє зробити його смак більш округлим і збалансованим.
Бренді відноситься до благородних дистилятів – тобто створених із натуральної якісної сировини і облагороджених витримкою в дубових бочках. Це відрізняє його від алкоголю, смак якого покращено добавками (наприклад, джину).
Бренді в Італії зветься Arzente (Арзенте) – «вогняний». Як правило, напій виготовляється з місцевих сортів винограду і витримується не менше року, а міцність коливається від 38° до 42°. Бренді різних виробників відрізняється за смаковими якостями, проте усіх об'єднують солодкуваті фруктові ноти. Крім фруктів, можна відчути відтінки квітів, шкіри, диму, меду, ванілі та прянощів – детальний опис деяких видів бренді містить до десятка присмаків.
В Італії бренді місцевого виробництва подають в якості дижестиву. Його п’ють чистим або злегка розбавленим водою, в якості закусок ідеальні овочеві або фруктові страви. Напій з м'яким смаком добре доповнює італійський десерт – джелато, а коктейлі на його основі, зазвичай, легкі та освіжаючі.
Пляшка італійського бренді входить до списку популярних туристичних сувенірів, нарівні з марсалою або амаретто. Проте не обов'язково їхати до Італії, щоб його спробувати – в нашому інтернет-магазині є доставка по Україні. Для замовлення додайте товар до кошика, вкажіть контактні дані.