Традиційне іспанське бренді за типом виробництва подібне до французьких коньяків, проте на цьому схожість закінчується, скоріше ми могли б назвати цей напій витриманим лікером. Також воно не схоже і на італійське бренді тим, що має відмінний хересний смак.
Цей алкогольний напій виготовляють у південному регіоні Іспанії – Андалусії, вже протягом багатьох століть. Для його виробництва використовуються 70% винні дистиляти. Напій витримується в бочках з дуба понад півроку, а хересний смак бренді з Іспанії надає херес, що зберігався до цього в цих бочках мінімум три роки.
Види Іспанського Бренді
Виготовлення Brandy de Jerez законодавчо дозволено виключно в Андалусії.
Великий асортимент смаків визначається за рахунок бочок, в яких раніше зберігався алкоголь. Ємності, в яких до бренді зберігались такі види хересу, як Фіно або Мансанілья, надають напою у підсумку легкості та тонкого смаку. Бочки від хересу Педро Хіменес роблять смак насиченим, з великим різноманіттям смакових відтінків.
Іноді недорогі марки бренді з Іспанії «підсолоджують» добавками зі смаком карамелі або апельсину. Але в елітному напоєві ніяких домішок бути не може.
Щороку в Іспанії виготовляється приблизно 76 мільйонів пляшок елітного іспанського міцного алкоголю. За своїми смаковими якостями Brandy de Jerez іноді перевершує напої з Франції та Італії.