Що? В Африці виробляють ігристі вина? Так, а саме в ПАР і виготовляють доволі пристойні вина. Їх активне виробництво почалось зовсім нещодавно, після падіння Апартеїда.
У цьому розділі представлені лише вина, виготовлені за класичним методом (Шампенуаз), який у ПАР називають Méthode Cap Classique (MCC). Як правило, у виробництві використовують сорти Шардоне та Піно Нуар, трохи менше Піно Меньє. Почали використовувати сорт Шенен Блан.
У 1971 році почалось виробництво ігристих вин за класичним методом.
У 1992 році після відміни санкцій південно-африканські ігристі вина отримали доступ до світових ринків.
Основний об'єм виробництва - вина за ціною 10$. Прості, добротні вина для щоденного споживання. Проте тут є ентузіасти, які виробляють невелику кількість висококласних ігристих - чудова альтернатива французьким шампанським, в об'ємі не більше кількох десятків тисяч пляшок.
Ігристе Південної Африки - ще недостатньо відоме у нас вино. У нас ви можете знайти Quoin Rock Cap Classique Festive Brut 2014. Відчути відмінність терруару Шампані та ПАР.