пн-пт 10:00 - 19:00
+38 (050) 999-33-11
Закрити

Барбера – альтернатива відомим червоним винам.

13.10.2020
Барбера - червоний сорт винограду, що займає третє місце за обсягом посадок в Італії, з якого виробляють зрозумілі недорогі вина з яскравим автентичним смаком, що відмінно поєднується з їжею.

Барбера – щільно забарвлений сорт, часто характеризується пишними фруктовими ароматами: червоної та чорної вишні, свіжих слив, а іноді й синіх фруктів. Соковита за своєю природою Барбера може мати високу кислотність, але в той же час демонструвати досить делікатні таніни, розкривати свою соковитість і надавати енергійне і округле відчуття у смаку, нагадуючи аргентинський сорт Бонарда (якийсь колись помилково приймається за Барберу) з більш високим вмістом алкоголю або м'ясистий.

barbera_.jpg

 Основні виноградники сорту Барбера зустрічаються у трьох апелласьйонах П'ємонту: Барбера д'Альба, Барбера д'Асті та скромний Барбера-дель-Монферрато. Всі три виробляють надійні вина «на кожен день», але Альба і Асті можуть виробляти чудові вина Барбера, причому кращі вина Альби мають серйозний, повніший і багатіший стиль, у той час як кращі вина Barbera d'Asti (зокрема, нова деномінація Nizza DOCG) прагне представити у своїх винах і вина.
Барбера добре почувається на теплих ділянках з більш важкими ґрунтами, де виходять глибокі і пишні вина, тому глобальне потепління означає, що виноградарі в Альбі тепер зможуть використовувати свої прохолодні ділянки з легкими крейдовими ґрунтами для елегантного, потужного та дорогого сорту Неббіоло.