- Головна
- >
- Словник винних термінів
- >
- Brett, Brettanomyces bruxellensis
Brett, Brettanomyces bruxellensis
Бретт, Brettanomyces bruxellensis
Вид дріжджів, що живуть на ягодах, у винних бочках, на стінах виноробний. У наші дні під час дегустацій часто можна почути від експертів вигук «Бретт!». Тепер це дегустаційний термін, яким натякають на аромати скотарні, спітнілого шкіряного сідла та інших пікантностей. Непримиренні битви між тими, хто вважає бретт дефектом, і тими, для кого вина з бреттом – найкомплексніші та найемоційніші.
Бретт може проявити себе у винах без сірки, а й у натуральних винах і є ознакою неохайного виноробства. Деякі сорти винограду (каріньян, мурведр, сиру) схильні випинати його навіть у стерильних умовах.
Бретт може проявити себе у винах без сірки, а й у натуральних винах і є ознакою неохайного виноробства. Деякі сорти винограду (каріньян, мурведр, сиру) схильні випинати його навіть у стерильних умовах.