пн-пт 10:00 - 19:00
+38 (050) 999-33-11
Закрити

Метод Диуаз

Метод Діуаз

Старовинний, дідівський метод виробництва ігристих вин, який застосовується в комуні Ді у північній частині Рони у Франції.
Після пресування виноградний сік (сусло) охолоджується протягом приблизно 48 годин, щоб уповільнити бродіння. Потім воно дуже повільно ферментується при низькій температурі в резервуарі протягом 4-х місяців.
Далі вино розливається в пляшки, поки воно ще трохи солодке і не завершило ферментацію з 4-5% алкоголю. Ферментація продовжується і завершується в пляшці. Результатом процесу є природно ігристе солодке вино з відносно низьким вмістом алкоголю (близько 7% алкоголю і залишкового цукру).
Через 6 – 12 місяців деякі виробники дегоржують вино, щоб видалити дріжджовий осад, але часто він залишається в пляшці. Ігристе виходить енергійним та освіжаючим з м'яким мусом.