Один з найбільш розповсюджених сортів винограду в світі. В Південній Роні є основним сортом для більшості червоних вин та ключовим компонентом Chateauneuf du Pape. Деякі Chateauneuf навіть виготовлені на 100% з Гренаш. В Лангедоку саме на його основі роблять практично всі червоні вина, а на півдні Франції - більшість рожевих вин.
Цей виноград відомий в Іспанії як Гарнача Тінта. Під його культивування відведено величезну кількість площ у теплій східній Ріосі (Ріоха Баха), де для виробництва вина його змішують із Темпранільо. Найкращі вина з Гарнача виготовляють в Пріорат у Каталонії, де виноград старих лоз Гарнача винороби змішують з невеликою кількістю Каберне Совіньйон, таким чином, отримують вина приголомшливої інтенсивності та глибини.
Гренаш також був найбільш розповсюдженим сортом у Австралії, коли там лише почали прививати чорний виноград. Але більшу частину його викорчували у 70-х та на початку 80-х, щоб звільнити місце для більш модних сортів. Проте зараз, після вдалих експериментів деяких виноробів зі старими лозами, площі під культивацію сорту Гренаш знову зростають.