Шасла – білий сорт винограду, який вирощують у Франції (Ельзас, Луара), Німеччині, Італії, Східній Європі, Північній Африці та Південній Америці, але найбільше він розповсюджений у Швейцарії. Існує багато здогадок щодо походження цього винограду, вважають, що це може бути Єгипет, Близький Схід, місто Шасла в Маконні або Швейцарія. Ягоди винограду мають зелену шкірку, але дозрівши, вони набувають жовто-золотистого кольору.
Шасла зазвичай, змішують із Совіньон Блан, Піно Блан та Піно Грі. Вина Шасла мають легке тіло, фруктові, квіткові та мінеральні аромати, гарну кислотність та здатність до гарної витримки. Якщо вино витримувати, то в ньому з'являються медові та горіхові аромати із золотистим відтінком, що характерно для старих вин.
Існує вид Шасла з червоною шкіркою - це Ротер Гутедель або Шасла Вьоле.
Синоніми: Фендан, Перлан, Гутедель, Дорін, Шасла де Муассак, Шасла Доре, Мостер, Марцеміна Б’янка, Чрупка Біла.