На такій великій території, як Кот-дю-Рон, окремі ділянки не дуже схожі одна на одну. Уміле використання цих відмінностей призвело до створення апеласьйону Кот-дю-Рон-Віляж (Cotes-du-Rhone-Villages) (4000 га, 150 000 гл), де виготовляють вина (переважно червоні), що вирізняються, зокрема, здатністю до більш тривалої витримки (до 8 років).
Максимальна урожайність обмежена 35 гл/га. 17 із 81 комуни, що входять до складу Кот-дю-Рон-Віляж, можуть додавати до цього найменування власну назву, інші такого права не мають.
Селища розкидані по всій території Кот-дю-Рон. Вина, що тут виготовляються, мають настільки високу репутацію, що у багатьох випадках саме їх пропонують гостям під час таких престижних заходів, як тенісний турнір Ролан-Гаррос або Каннський кінофестиваль. Вони викликають цілком виправданий інтерес, оскільки у порівнянні з винами регіонального найменування, вони більш сильні, міцні та краще збиті. Вони чудово смакують із птицею та м'ясом під соусом, особливо із шатобріаном (смажена філейна яловичина із картопляним суфле).