Містечко Рівзальт (що у перекладі означає “високі береги”) дало своє ім'я зоні виробництва натуральних солодких вин, яка колись обмежувалася його околицями, а в наш час включає значну частину Руссільону. Тут культивуються сорти Макабе, Гренаш, Гренаш-Блан, а там, де сонця особливо багато - Мальвуазі. Солодкі вина, що виготовляються тут, м'які, нервові та жирні, а букет їх настільки своєрідний, що не залишає байдужим нікого з тих, кому пощастило їх спробувати.
Саме в Рівзальті (17 000 га, 350 000 гл) було висаджено перші лози сорту Мускат. Згодом було створено апелласьйон Мюска-де-Рівзальт (450 га, 120 гл), територія якого займає в наш час весь Руссільон. Вирощують лише два різновиди Мускату: Мускат дрібнозернистий, ввезений сюди греками, і Мускат Александрійський, який було запроваджено пізніше. Це пізній сорт, що має дуже сильний аромат; для його вирощування необхідні теплі землі. У Франції Мускат можна культивувати лише в Руссільоні, де його гарні золотисті грона є справжньою втіхою для мисливців та виноробів.