Апеласьйон Тавель (Tavel) (950 га, 42 000 га) знаходиться на правому березі річки, якраз навпроти Шатонеф-дю-Пап. Слава рожевого Тавелю, який часом називають королем рожевих вин, сягає давніх давен. Його подавали у Версалі за Людовіка XIV. Уже в XVIII столітті значна частина тавельського вина вивозилася до багатьох країн Європи.
З точки зору геології апеласьйон Тавель можна поділити на дві частини: у східній на тонких річкових пісках лежать тераси, утворені обкатаною галькою та тонким суглинком, у західній - переважають вапняки. У цих краях дозволяється виготовляти лише рожеве вино. Для його виготовлення можуть використовуватися до 9 сортів винограду. Основними є Гренаш і Сенсо, до яких останнім часом додають все більше Сіра та Мурведру.
Застосовують також Клерет, Пікпуль, Калітор, Каріньян і Бурбуленк. Тавель - це тепле, маслянисте і разом з тим витончене вино із винятково тонким ароматом, яке виготовляється за методом “кровопускання”. Класичний колір - цибулиння із відблисками рубіну і топазу, яким вино частково зобовязане окисленню Гренашу, дуже цінувався раніше, проте зараз багато споживачів відкидають його. Тому колір змінюється в бік рожевих, більш живих тонів, вино при цьому стає більш округлим, ще більше підсилюється його фруктовий аромат.
Добре поєднується із гарячими закусками, ковбасою і стравами під густими соусами - білим мясом, птицею, рибою, ракоподібними. Потенціал витримки складає 1-2 роки.