Гаві - одне з кращих білих вин П'ємонту з провінції Александрія. Вина виготовляють лише із сорту Кортезе (місцева назва Куртеіз), вони мають світло-солом'яний колір різної інтенсивності.
Їх букет делікатний і своєрідний, смак сухий, приємний і гармонійний, характеризується живою кислотністю. Мінімальна міцність - не менше 10,5% об., дозволяється виробництво ігристих вин (спуманте і фрізанте).
Гаві належить до тих італійських білих вин, до яких висуваються найбільш жорсткі вимоги з якості. Категорію DOCG зона отримала у 1998 р. Для вин, що походять з комуни Гаві, допускається зазначення на етикетці “Гаві” та “Ді Гаві”, проте вина комуни Тассароло не поступаються якістю.