Французький сорт, культивується переважно в Божоле. За щільністю вина з цього винограду найлегші (найбільш потужні вина - з Неббіоло). В Божоле з сорту Гаме виготовляють вина на будь-який смак - від легкого і часто кислотного Beaujolais Nouveau до більш серйозних та добре структурованих вин з 10 Крю селищ, розташованих на півночі Божоле. Сорт було названо за ім'ям селища, де його почали культивувати, розташованого на околиці Chassagne-Montrachet, потім він розповсюдився на весь Кот Д`Ор, проте поступово був виведений через низькі врожаї та невисоку якість вин.
Більшість вин з сорту Гаме у Божоле мають назву Beaujolais та Beaujolais-Villages - це чудові соковиті легкі приємні вина. Більш цікавими є вина з Крю - 10 селищ на півночі регіону, де грунти - переважно гранітний кристалічний сланець, а виноградні лози висаджено на м’яких схилах пагорбів. Вони зазвичай добре структуровані, мають сильний аромат стиглих чорних плодів і водночас захоплюють своєю молодістю. Гаме також вирощують в Турені - регіон Луари, де з нього виготовляють м'яке, добре збалансоване вино, призначене до вживання молодим.