Клерет – низькокислотний ранодостигаючий білий сорт винограду, що зростає на півдні Франції (в долині Рони та в Лангедоку), в Італії, ПАР та Лівані. З нього виготовляють свіжі, ігристі вина, легкі тихі сухі та солодкі вина Rancio (Клерет дю Лангедок і Клерет де Бельгард), Вермут і мадеризовані столові вина. Вина, помічені як Метод Асестраль, містять 75% Мускат Блан а Пті Грен, інше припадає на Клерет. Ще сорт застосовують у червоних та білих винах Шатонеф-дю-Пап.
Сорт зазвичай змішується з Уні Блан, Террет Блан і Гренаш Блан, щоб надати вину більш високої кислотності.
Синоніми включають: Клерет Бланш, Бланкет.