Відомий як Auxerrois в області Каор (Франція), Cot в Луарі та Мальбек в Аргентині, цей сорт переживає своє відродження, значною мірою завдяки його популярності в Південній Америці. Тривалий час Мальбек використовували в південно-західній частині Франції, включно з Бордо, як купажний сорт. Домінуючим він вважається лише в Каорі, де йде на виготовлення грубуватих вин, що витримують лише середні терміни витримки. Проте удосконалення лози та методів вініфікації зробили його більш зрілим та м'яким.
В Аргентині Мальбек так прижився у провінції Мендоса, що став найбільш популярним чорним виноградом, з якого виготовляють оксамитові, живі вина з великим вмістом спирту та екстрактів. В Чилі Мальбек займає третє місце за розповсюдженістю після Pais та Каберне Совіньйон, вина з цього сорту більш жорсткі, в них більше танінів, нуж у аргентинських сусідів. Тому в Чилі його часто змішують з Мерло та Пті Вердо.