Рефоско - темношкірий сорт винограду з високою кислотністю і трав’янистим ароматом, що походить з північної Італії (Фріулі-Венеція-Джулія). Так як це давній сорт і розповсюджений він в різних країнах - він має велику кількість суб-сортів і синонімів. Рефоско традиційно використовувався для виготовлення простих столових вин, але нещодавнє покращення якості показало, що сорт здатен давати тонкі вина, здатні витримуватися. Вино з Рефоско має смак темних перцевих спецій та слив, часто показує трохи в'яжучий, мигдально-шкіряний післясмак.
Рефоско є пізно достигаючим сортом, а якщо його зібрати занадто рано, то він може давати різкі, незрілі таніни. Найбільш розповсюдженим суб-сортом є Рефоско даль Педунколо Россо, назва якого перекладається, як “Рефоско з червоним стеблом”. Вина тут мають вражаючу інтенсивну фруктовість з мінеральністю. Крім того, у Фріулі, Carso DOC - де сорт відомий як Террано - використовується суб-сорт Рефоско даль Педунколо Верде (“Рефоско із зеленим стеблом”), який також є досить відомим як Рефоско д'Істрія. Цей суб-сорт також вирощують вздовж кордону у словенському регіоні Крас, де сорт відомий як Рефоск. Далі на південь у Хорватії, Рефоско відомий як Теран.