Виноградник Анжу вкриває лише невелику частину цієї історичної провінції. Від океанічних впливів його захищають вандейські “бокажі” - облямовані лісосмугами поля. Рівень опадів у деяких районах складає біля 500 мм на рік, це один з найпосушливіших куточків Франції за межами півдня країни.
Анжер - столиця цього краю - був у Середні віки центром виноградника, слава якого не обмежувалася кордонами Анжу. Він був розбитий тут у VIII-XII столітті монахами великих монастирів. Після того, як граф Анжуйський Генріх Плантагенет у 1154 році став під іменем Генріха ІІ королем Англії, у представників аристократії цієї країни почало вважатися гарним тоном пити білі вина і клерети з рідної провінції нового володаря. І в наші дні більша частина експорту анжуйських вин припадає на Великобританію.
Анжу славиться рожевими винами, які надходять у продаж під маркою «Розе д’Анжу» і «Каберне д’Анжу». Для їх виробництва використовують виноград Каберне Фран, Гаме та Каберне Совіньйон. Також тут виготовляють кілька марок червоних вин: «Анжу», «Анжу Гаме», «Анжу-Віллаж».