Зона Бароло виготовляє вина категорії DOCG і знаходиться в регіоні П'ємонт, що на півночі Італії. Виноградники розташовані в області Ланге, на південний-захід від міста Альба. Ця зона отримала назву від селища Бароло.
Площа виноградників складає біля 1200 га. На рік виробляють до 8-10 млн. пляшок вина. Використовують лише сорт Неббіоло трьох різновидів - Лампіа, Мікет, Розе. Виготовляється три типи вин - бароло, бароло різерва та бароло кінато.
Максимально дозволена урожайність - 8 т/га. Міцність усіх вин не нижча за 13% об. Витримка базового вина не менше 3 років, з них мінімум 2 роки в діжках з дубу або каштану. Бароло різерва витримується не менше 5 років.
Бароло кінато - пряне вино, настояне на травах та спеціях. Кращі вина виготовляють з винограду однієї комуни або одного виноградника, найменування яких зазначається на етикетці.