Етна - виноробна зона, що дає вина категорії DOC, в регіоні Сицилія (Італія). Територія зони півколом оточує однойменний вулкан - найвищу гору Сицилії.
Місцеві вина були відомі ще у XVI ст. і вже у той час їх якість та достоїнства пояснювали вулканічними ґрунтами, сформованими численними виверженнями Етни. Потенціал цієї території тривалий час залишався нерозкритим.
Виноробна зона Etna DOC з'явилася у 1968 році і стала першою зоною на острові в категорії DOC. Тут дозволено виробляти червоні, білі та рожеві вина. Зараз цей регіон - один із найпрестижніших у Сицилії.
Білі вина виготовляються із сортів Каррікане (не менше 60%), Катаратто Б’янко Коммуне або Катаратто Лучидо, Треббьяно або Мінелла Б’янка. Червоні і рожеві вина - із сортів Нерелло Маскалезе (не менше 80%), Нерелло Монтеллато (не більше 20%).