Кращі землі у Медоку розташовані вузькою смугою. Вони відрізняються певними особливостями, головна з яких полягає у наявності численних оголень галечнику. При цьому як за рахунок рельєфу, так і взаємодії ґрунту та підґрунтя, забезпечуються чудові умови для дренажу та забезпечення рослин водою. Це один з найважливіших, але далеко не єдиний фактор, що забезпечує успіх вин Медоку. Надзвичайно помірний, внаслідок близькості океану, клімат, а також використання сортів винограду, які якнайкраще відповідають місцевим умовам (Каберне Совіньйон та Мерло), забезпечують найвищу якість цих вин та визначають їх особливості. Серед останніх варто зазначити характерний рубіновий колір та фруктовий букет із відтінками прянощів та ванілі.
При класифікації виноградників Медоку було виділено не лише цілий ряд престижних комун, але й два субрегіональних апеласьйони. Перший з них “Медок” (155 тис. гл), відноситься до усього виноробного краю, на практиці використовується лише для позначення комун, які розташовані у його північній частині, де особливо потужний кліматичний вплив океану. Вина, що виготовляються тут, як правило, вирізняються округлістю та квітковими ароматами. Виноград для кращих з них вирощується на галечникових пагорбах.