Проте справжньою гордістю Луари є біле “Пуйї-Фюме” (Pouilly fume). Його виготовляють із винограду сорту Совіньйон, який дозволяє виявити усі достоїнства вапнякових ґрунтів. При цьому свіжість вин не виключає міцності їх структури, а властиві Совіньйону аромати, завдяки особливостям середовища та умовам ферментації, набувають особливої тонкості.
Характерним для цього білого сухого вина є легкий запах димку. Присмак кременю набуває у нього складних та витончених благородних відтінків. У гаммі ароматів добре вирізняються квіткові, фруктові та мінеральні відтінки, такі як дрок, самшит, лілія, цитрусові, троянда, ліщина, фісташки, айва, диня. Це вино можна подавати як аперитив. Воно чудово підходить до ракоподібних, риби (копчений лосось), білого м’яса (свинина, кролик) та козячих сирів.