пн-пт 10:00 - 19:00
+38 (050) 999-33-11
Закрити

Mouzon Leroux Ratafia L’exaltant 500ml

Музон Леру Ратафія Л'ексалтан 500мл

3 830 грн
шт.
Артикул:
315283
Колір:
Сорт винограду:
Ємність:
Міцність:
17%
Виробник:
Варіант упаковки:

Опис

«Exaltant: Захоплюючий, хвилюючий, піднесений».

Ратафія виробляється в Шампані з 13-го століття і спочатку була методом консервації виноградного соку.
Це тихе, солодке кріплене вино, яке не часто зустрінеш за межами регіону Шампань, але воно набуває все
більшої популярності.

L'Exaltant виготовляється на 100% з Піно Нуар, який проходить 24-годинну мацерацію на шкірці для надання
кольору. Потім вініфікується і витримується на 100% в дубових бочках протягом 24 місяців. Додавання виноградного спирту до свіжого соку зупиняє ферментацію, тому вся солодкість виходить з самого винограду без жодних добавок. Процес повністю натуральний: без спиртового та молочнокислого бродіння, без фільтрації, без шапталізації, без осадження.

Колір - інтенсивний, яскравий і глибокий рубіново-червоний з мідними відтінками. Аромат щедрий, округлий, фруктовий, з виразними виноградними нотами та ароматами стиглих фруктів. Смак гармонійний і яскравий з нотами виноградного соку з ідеальним балансом між витонченістю і силою, а також солодкістю і живою кислотністю. Післясмак розкривається щедрими та елегантними ароматами меду і свіжого винограду. Післясмак тонкий і ефірний з великою витонченістю завдяки кременю і пишній текстурі.

Виробник

Mouzon Leroux
Mouzon Leroux (Музон Леру )
Детальніше про виробника

Семейная винодельня с виноградниками площадью 8 га в Гран Крю Верзи региона Монтань де Реймс. Семья занимается виноделием с 1776 года.

На виноградниках преобладают сорта Пино Нуар (60%) и Шардоне (35%). Также выращивают сорта, которые редко встречаются в Шампани: Арбан (5%), Пино Гри, Пино Блан, Пти Мелье, и Пино Менье.

Биодинамическое выращивание с 2008 года, сертифицировано Demeter.

В погребе Себастьен Музон доверяет местным дрожжам, допускает малолактическую ферментацию и максимально сокращает использование сульфитов. Вина выдерживаются в бочках от 7 до 24 месяцев на осадке, в бутылках шампанское проводит в погребе от трех до пяти лет.

Большая часть работ на винодельне выполняется вручную, продолжая основную цель - сосредоточиться на качестве, а не на количестве.

Шампанские Mouzon-Leroux отличается многослойностью, выразительностью и удивительной сложностью.

Схожі розділи