- Шампанське та ігристе
- >
- Шампань
- >
- Remi Leroy
- >
- Remi Leroy Blanc de Blancs Millеsime Extra Brut 2019
Remi Leroy Blanc de Blancs Millеsime Extra Brut 2019
Ремі Леруа Брют де Блан Міллезім Екстра Брют 2019
Опис
Виробник

Після закінчення навчання в Бордо зі ступенем магістра енології та виноградарства в 2006 році Ремі Леруа повернувся додому в Мервіль, щоб виробляти виняткові вина у своєму сімейному господарстві у цьому куточку Шампані. Вина Leroy виразні та ідеально демонструють ландшафт Aube. Його виноградники площею 9,5 гектарів розташовані в трьох селах: Мервіль, Бержер і Фонтен, усі в межах десятимильної ділянки. Виноградники в Мервілі виходять на схід і південний захід. У Бержері та Фонтені експозиції переважно південні, переважно з сортами Піно Нуар і Шардоне, з невеликою кількістю Меньє, який культивується на кіммеріджських ґрунтах. З 8000 гектарів в Aube лише 200 знаходяться на молодих, портлендських ґрунтах.
Ремі виробляє вина лише з тої частини виноградників, які він обробляє; трохи менше п'ятдесяти відсотків врожаю продається негоціантам, залишаючи йому найкращі ділянки. Rémi вініфікує кожну ділянку окремо. Після короткого відстоювання вина ферментуються в чанах з нержавіючої сталі або в дубових бочках. Зиму та весну вина витримують на осаді перед розливом у пляшки без очищення та фільтрації. Він дегоржує своє невинтажне вино Brut Nature і Extra Brut з нульовим дозуванням або 3 г/л. Обидва вина NV включають 30% резервних вин, вироблених по принципу солера починаючи з 2009 року. 80% солера зберігається в нержавіючій сталі, а 20% - у бочці. Вина складаються з 70% Піно Нуар, 20% Шардоне та 10% Меньє.
Rémi також виготовляє фантастичне, розкішне та яскраве рожеве шампанське з суміші сортів 75% Піно Нуар, 20% Шардоне та 5% Меньє. Це вино, повне задоволення; структура виглядає трохи пухкішою та менш натягнутою, ніж Brut Nature та Extra Brut.
Леруа виробляє два марочних вина: Blanc de Noirs виготовлено з його найстаріших ділянок з сортом Піно Нуар, вініфікація у 60% сталі та 40% бочках. Вино надзвичайно чисте та прозоре, чудове пікантне відображення сорту Піно Нуар. Це виняткова фруктова щільність, без втрати життєрадісності та енергії. Це чудовий приклад того, що можливо в цій частині Шампані.
Його Blanc de Blancs повністю виготовлено в дубі і походить зі старого, селекційного сорту Шардоне з села Мервіль. Це абсолютно інший стиль Шардоне, ніж хрусткі, солоні вина Кот-де-Блан, а також він відчувається менш фруктовим на смак, ніж Піно Нуар. Вино має щільність і глибину. Обидва вінтажних вина створені для витримки у погребі, хоча зараз вони смачні та сповнені енергії.
Крім того, Rémi виробляє кілька сортових вин, у тому числі Cuvee зі старої лози під назвою Mer sur Mont. Ця ділянка площею 1,03 га розташована в Мервіллі на плато Portlandian на захід від притоки Ла-Ландіон. Ґрунти Портланда дуже бідні, тому стара виноградна лоза (посаджена в 1960 році), сортів Піно Нуар (60%), Менье (20%), Шардоне (15%) і Піно Блан (5%) ферментуються в 300-350-літрових барріках. Вторинна ферментація проводиться аграф (під пробкою з металевим кріпленням), протягом 6 років перед дегоржажем.