пн-пт 10:00 - 19:00
+38 (050) 999-33-11
Закрити

William Saintot Meunier de Mes Grands-Peres 2019

Уільям Сейнто Меньє де Ме Гран-Пер 2019

4 940 грн
шт.
Артикул:
309883
Вінтаж:
Колір:
Тип:
Вид ігристого:
Сорт винограду:
Ємність:
Міцність:
12.5%
Виробник:
Варіант упаковки:

Опис

Meuniers de mes Grands-Pères — це дуже ексклюзивне мікрокюве (500 пляшок) із ділянок, посаджених дідусем і бабусею винороба. Наразі шампанське — це ще дуже молоде вино Меньє: потужне, фруктове та з прекрасною високою кислотністю. Цим шампанським можна насолоджуватися зараз або дозрівати в підвалі ще кілька років. Свіжий, але збалансований, з ароматами жовтих фруктів, меду та карамелі.

Виробник

William Saintot
William Saintot (Уільям Санто )
Детальніше про виробника

Класика, переосмислена в інноваційний спосіб! 

Морган Санто, який разом зі своєю матір’ю Наталі керує долею виноробні, заснованої в 1955 році, зосереджується на інноваціях і новому тлумаченні з увагою та чутливістю, не забуваючи про своє коріння чи успіхи своїх предків.

Маєток розташований в селі Авене-Валь-д'Ор, а виноградник площею 10 га розташувався на трьох ділянках класу Premier Cru:  Avenay Val d'Or, Mutigny та Bisseuil. Здебільшого тут росте, зокрема, сорт Піно Нуар, який складає 90% виноградних лоз. Кожна ділянка має свій особливий терруар. Глинисто-вапнякові ґрунти Avenay Val d'Or глибоко фрагментовані, тому це найкраще місце для Піно Нуар. Глина середньої глибини і компактний крейдяний компонент надають мінеральність і свіжість винам виробленим в Bisseuil, а ґрунт Mutigny, що характеризується мулом, надає винам легкості. Щоб підкреслити характеристики кожного терруару вініфікація проводиться для кожної ділянки окремо та у Fût de Chêne (витримка вина у дубових бочках) близько 85% від зібраного винограду, або в характерних яйцевидних чанах або в сталевих резервуарах, бродіння діє спонтанним чином за допомогою місцевих дріжджів. Після тиражування та надзвичайно тривалого періоду зберігання на дріжджах ремюаж виконується вручну, як і раніше, і дегоржуються з дуже невеликою дозою (екстра брют). Далі деякі шампанські вина дозрівають під пробкою - це трудомісткий і дорогий метод, який використовується дуже рідко.

Шанобливе та дбайливе ставлення до природи має найвищий пріоритет. З 2014 року виноробня сертифікована за найвищим рівнем «Haute Valeur Environnementale», а з 2016 року також сертифікована відповідно до суворих інструкцій «Viticulture Durable en Champagne». Зараз виноробня перебуває в процесі переведення на органічне землеробство. 

Окрім виноградарства, сім’я також відома як один з небагатьох експортерів щеплених пагонів Піно Нуар, переважно в Італію. 

Результатом є захоплюючі, пов’язані з терруаром, збалансовані та складні шампанські вина, які вміло поєднують сімейний досвід між минулими поколіннями та новими ідеями наступного покоління виробників шампанського. 

Схожі розділи