- Шампанское и игристое
- >
- Шампань
- >
- Jeaunaux-Robin
- >
- Jeaunaux-Robin Le Dessous de la Cabane Brut Rose
Jeaunaux-Robin Le Dessous de la Cabane Brut Rose
Жано-Робан Ле Дессу де ла Кабан Брют Розе
Артикул:
311039
Цвет:
Тип:
Вид игристого:
Сорт винограда:
Емкость:
Крепость:
12%
Производитель:
Рейтинг:
Вариант упаковки:
Описание
Изготавливается преимущественно из Пино Менье 60%, Пино Нуар 30% и 10% Шардоне, выращенных на глинисто-известняковых почвах с примесями кремния в долине Валле-дю-Пти-Морен и с добавлением красного вина из сорта Менье. Прохладный климат и особый терруар способствуют свежести и сложности вина. Средний возраст лозы 50 лет.
Первая ферментация в чанах из нержавеющей стали (75%) и в 5-летних дубовых бочках (25%). Выдержка на осадке в течение 6 месяцев перед дегоржажем низкой дозировки 4-8 г/л, чтобы сохранить природную энергию. Яблочно-молочная ферментация не используется. Выдержка в плашке 18-24 месяца.
Ароматы земляники, красной смородины и лепестков роз переплетаются с тонкими нотами апельсиновой цедры и меловой минеральности. Вкус живой и тонкий, с мелкими перляжами и долгим освежающим послевкусием.
Идеально сочетается с копченым лососем, утиным конфи или ягодными десертами, такими как клубничный пирог.
Первая ферментация в чанах из нержавеющей стали (75%) и в 5-летних дубовых бочках (25%). Выдержка на осадке в течение 6 месяцев перед дегоржажем низкой дозировки 4-8 г/л, чтобы сохранить природную энергию. Яблочно-молочная ферментация не используется. Выдержка в плашке 18-24 месяца.
Ароматы земляники, красной смородины и лепестков роз переплетаются с тонкими нотами апельсиновой цедры и меловой минеральности. Вкус живой и тонкий, с мелкими перляжами и долгим освежающим послевкусием.
Идеально сочетается с копченым лососем, утиным конфи или ягодными десертами, такими как клубничный пирог.
Производитель

Jeaunaux-Robin (Жано-Робан)
Jeaunaux-Robin — це невеликий сімейний шампанський Дім у селі Талю-Сен-Прі, на кордоні Кот-де-Блан і Кот-де-Сезанн, в унікальному та дуже характерному терруарі під назвою Vallée du Petit Morin , який перетинає притока р. Марна, де глинисті та вапнякові ґрунти мають високий відсоток кремнезему. Виноробня була заснована в 1964 році Мішелем і Марі-Клод Жоно, а сьогодні нею керує Сиріл Жоно разом зі своєю дружиною Клеманс Робін з пристрастю та із зв'язком з традиціями, повагою до своєї землі, настільки, що виноградники були переведені на органічне землеробство, а в деяких мікроділянках – до біодинамічного.
Власність родини Жано Робін займає лише 5 гектарів виноградників, які засаджені здебільшого сортом Піно Меньє , який єдиний здатен протистояти пізнім заморозкам, які можуть траплятися в цій місцевості, але Сиріл і Клеманс роблять ставку також на сорти Піно Нуар і Шардоне на деяких молодих мікроділянках. Середній вік лоз становить близько 35 років.
Філософія виробництва передбачає пресування в традиційних пресах, які активуються вручну, та спонтанну вініфікацію у сталевих, емальованих бетонних ємностях або дубових бочках(botti) старше 10 років з Бургундії, які вже використані для 3-х або 4-х вініфікацій. Під підвалом викопано глибокий крейдяний кар’єр, де пляшки з шампанським витримуються в оптимальних умовах від 2 до 7 років перед дегоржажем.
Шампанські вина невеликого будинку «Jeaunaux-Robin» демонструють характер та індивідуальність унікального та особливого терруару, Vallée du Petit Morin, розташованого, як маленька коштовність у регіоні Шампань. Домінуюча присутність у ґрунті кремнезему надає шампанському виразну мінеральність , яка щороку найкраще інтерпретується та об’єднується завдяки вмілому компонуванню в прекрасну ароматичну комплексність.
Власність родини Жано Робін займає лише 5 гектарів виноградників, які засаджені здебільшого сортом Піно Меньє , який єдиний здатен протистояти пізнім заморозкам, які можуть траплятися в цій місцевості, але Сиріл і Клеманс роблять ставку також на сорти Піно Нуар і Шардоне на деяких молодих мікроділянках. Середній вік лоз становить близько 35 років.
Філософія виробництва передбачає пресування в традиційних пресах, які активуються вручну, та спонтанну вініфікацію у сталевих, емальованих бетонних ємностях або дубових бочках(botti) старше 10 років з Бургундії, які вже використані для 3-х або 4-х вініфікацій. Під підвалом викопано глибокий крейдяний кар’єр, де пляшки з шампанським витримуються в оптимальних умовах від 2 до 7 років перед дегоржажем.
Шампанські вина невеликого будинку «Jeaunaux-Robin» демонструють характер та індивідуальність унікального та особливого терруару, Vallée du Petit Morin, розташованого, як маленька коштовність у регіоні Шампань. Домінуюча присутність у ґрунті кремнезему надає шампанському виразну мінеральність , яка щороку найкраще інтерпретується та об’єднується завдяки вмілому компонуванню в прекрасну ароматичну комплексність.