- Шампанское и игристое
- >
- Шампань
- >
- William Saintot
- >
- William Saintot Meunier de Mes Grands-Peres 2019
William Saintot Meunier de Mes Grands-Peres 2019
Уильям Санто Менье де Ме Гран-Пер 2019
Описание
Производитель

Класика, переосмислена в інноваційний спосіб!
Морган Санто, який разом зі своєю матір’ю Наталі керує долею виноробні, заснованої в 1955 році, зосереджується на інноваціях і новому тлумаченні з увагою та чутливістю, не забуваючи про своє коріння чи успіхи своїх предків.
Маєток розташований в селі Авене-Валь-д'Ор, а виноградник площею 10 га розташувався на трьох ділянках класу Premier Cru: Avenay Val d'Or, Mutigny та Bisseuil. Здебільшого тут росте, зокрема, сорт Піно Нуар, який складає 90% виноградних лоз. Кожна ділянка має свій особливий терруар. Глинисто-вапнякові ґрунти Avenay Val d'Or глибоко фрагментовані, тому це найкраще місце для Піно Нуар. Глина середньої глибини і компактний крейдяний компонент надають мінеральність і свіжість винам виробленим в Bisseuil, а ґрунт Mutigny, що характеризується мулом, надає винам легкості. Щоб підкреслити характеристики кожного терруару вініфікація проводиться для кожної ділянки окремо та у Fût de Chêne (витримка вина у дубових бочках) близько 85% від зібраного винограду, або в характерних яйцевидних чанах або в сталевих резервуарах, бродіння діє спонтанним чином за допомогою місцевих дріжджів. Після тиражування та надзвичайно тривалого періоду зберігання на дріжджах ремюаж виконується вручну, як і раніше, і дегоржуються з дуже невеликою дозою (екстра брют). Далі деякі шампанські вина дозрівають під пробкою - це трудомісткий і дорогий метод, який використовується дуже рідко.
Шанобливе та дбайливе ставлення до природи має найвищий пріоритет. З 2014 року виноробня сертифікована за найвищим рівнем «Haute Valeur Environnementale», а з 2016 року також сертифікована відповідно до суворих інструкцій «Viticulture Durable en Champagne». Зараз виноробня перебуває в процесі переведення на органічне землеробство.
Окрім виноградарства, сім’я також відома як один з небагатьох експортерів щеплених пагонів Піно Нуар, переважно в Італію.
Результатом є захоплюючі, пов’язані з терруаром, збалансовані та складні шампанські вина, які вміло поєднують сімейний досвід між минулими поколіннями та новими ідеями наступного покоління виробників шампанського.