пн-пт 10:00 - 19:00
+38 (050) 999-33-11
Закрити

Jeaunaux-Robin Fil de Brume Brut

Жано-Робан Філь де Брюм Брют

Нема в наявності
Повідомити про наявність
Артикул:
310923
Колір:
Тип:
Вид ігристого:
Сорт винограду:
Ємність:
Міцність:
12%
Виробник:
Варіант упаковки:

Опис

Пишне Шампанське пропонує живий букет із лимонної олії, димно-зелених яблук та устричних мушель. Смак від середнього до повнотілого, пікантний і гострий, має яскраву кислотність, з точковим  мусом і апетитно крейдяним посмаком.

Шампанське Fil de Brume означає «Нитка туману», названо на честь туману, який підноситься над долиною рано вранці. Глинисто-вапняковий грунт з кремнієм. Купаж 80% Шардоне 20% Пино Нуар. Традиційна ферментація  на диких дріжджах у нержавіючій сталі (75%) та бочках (25%) з подальшою витримкою на осаді з батоннажем протягом шести місяців. Вторинне бродіння і подальша витримка на осаді 24-36 місяців.

Виробник

Jeaunaux-Robin
Jeaunaux-Robin (Жано-Робан)
Детальніше про виробника
Jeaunaux-Robin — це невеликий сімейний шампанський Дім у селі Талю-Сен-Прі, на кордоні Кот-де-Блан і Кот-де-Сезанн, в унікальному та дуже характерному терруарі під назвою Vallée du Petit Morin , який перетинає притока р. Марна, де глинисті та вапнякові ґрунти мають високий відсоток кремнезему. Виноробня була заснована в 1964 році Мішелем і Марі-Клод Жоно, а сьогодні нею керує Сиріл Жоно разом зі своєю дружиною Клеманс Робін з пристрастю та із зв'язком з традиціями, повагою до своєї землі, настільки, що виноградники були переведені на органічне землеробство, а в деяких мікроділянках – до біодинамічного.

Власність родини Жано Робін займає лише 5 гектарів виноградників, які засаджені здебільшого сортом Піно Меньє , який єдиний здатен протистояти пізнім заморозкам, які можуть траплятися в цій місцевості, але Сиріл і Клеманс роблять ставку також на сорти Піно Нуар і Шардоне на деяких молодих мікроділянках. Середній вік лоз становить близько 35 років.
Філософія виробництва передбачає пресування в традиційних пресах, які активуються вручну, та спонтанну вініфікацію у сталевих, емальованих бетонних ємностях або дубових бочках(botti) старше 10 років з Бургундії, які вже використані для 3-х або 4-х вініфікацій. Під підвалом викопано глибокий крейдяний кар’єр, де пляшки з шампанським витримуються в оптимальних умовах від 2 до 7 років перед дегоржажем.

Шампанські вина невеликого будинку «Jeaunaux-Robin» демонструють характер та індивідуальність унікального та особливого терруару, Vallée du Petit Morin, розташованого, як маленька коштовність у регіоні Шампань. Домінуюча присутність у ґрунті кремнезему надає шампанському виразну мінеральність , яка щороку найкраще інтерпретується та об’єднується завдяки вмілому компонуванню в прекрасну ароматичну комплексність.