- Вино
- >
- Тихое вино
- >
- Амароне
- >
- Zyme
- >
- Zyme Amarone della Valpolicella Riserva La Mattonara 2001
Zyme Amarone della Valpolicella Riserva La Mattonara 2001
Дзиме Амороне делла Вальполичелла Резерва Ла Маттонара 2001
Опис
Смак комплексний, витончений, солодкуватий з гарним балансом, нотками вишні, чорносливу та квітів. Посмак з нотками перцю, лакриці та кави.
Вино подають до м'ясних страв, витриманих сирів, темного шоколаду, сигари.
Вино роблять із старих лоз, вік яких сягає 50 років. Зібраний виноград підсушують 3 місяці, щоб підвищити рівень цукру на ягодах. Вино проходить ферментацію у цементних чанах 2 місяці. Витримка проводиться у бочках із дуба 9 років та ще один рік у пляшці перед релізом.
Маттонара - піщаний кар'єр з якого свого часу брали пісок для виробництва цегли для будівництва виноробні. Випуск лінійки «Ла Маттонара» обмежений – 2000 пляшок на рік.
У цьому вині є всі задатки майбутньої культової класики. У нього є родовід (один із партнерів-засновників виноробні пов'язаний зі спадщиною Quintarelli), якість, елегантність та довге майбутнє. Темне, щільне та густо екстраговане, пахне солодким тютюном, пікантними спеціями, колою, соусом теріякі, чорними фруктами та смородиною. Післясмак тривалий і обтічний, з нотками тепла та відчуття сили. Дег. 2012. (WE)
Amarone della Valpolicella Classico Riserva della Mattonara 2001 виривається з келиха нескінченними шарами шовковистих фруктів. Білі квіти, французький дуб, нова шкіра та спеції розцвітають, коли вино розкривається. Супервитончене, наполегливий післясмак залишає сильне враження. Різерва делла Маттонара складається з 40% Корвіни, 30% Корвіноне, 15% Рондінелли, 10% Озелети та 5% Кроатини. Вино ферментувалося в цементних чанах і провело цілих дев'ять років у комбінації бочок та бариків. Сьогодні французький дуб трохи домінує. Яким би добрим не було Riserva 2001 року, воно не може зрівнятися з Harlequin 2006, вином, яке залишається вершиною досягнень Zyme. Очікувана зрілість: 2012-2021 для 0,75л. Дег. 2011. (RP)
Виробник

С древнегреческого, слово ZYME означает "дрожжи", термин, имеющий фундаментальное значение в виноделии. Логотипом ZYME является пятиугольник в виноградном листе, символизирующий пять основных элементов для виноделия: Человека, Виноград, Землю, Солнце и Воду. Производитель, объединяющий опыт с новейшими технологиями и исследованиями.
ZYME был официально основан в 2003 году Celestino Gaspari, но компания уже активно работала с 1999 года. Поместье ZYME находится в самом сердце района Valpolicella Classicо, в виноградарском районе San Pietro in Carianо.
Компания росла медленно, шаг за шагом, внимательно изучая и свешивая многие факторы, имеющие принципиальное значение для развития компании и улучшения экосистемы в регионе. Все это время, старательно сохраняя и почитая традиции виноделия и винодельческой практики, восстановление аборигенных сортов винограда и, следовательно, сохранение окружающей среды и местной культуры.