Амароне - запашний букет Вальполічелли. Ця назва походить від італійського слова “гіркий” - amaro. Виготовляють це вино з трьох місцевих сортів винограду (Корвіна, Рондінелла, Молінара), котрі перед вініфікацією піддають процесу зародзинення, під час якого ягоди втрачають у вазі до однієї третини. Ягоди втрачають вологу, проте в них починає концентруватися цукор, аромати і таніни.
Саме тому вино Амароне виходить дуже концентрованим за ароматикою і смаком. В його букеті можна відчути фруктові ноти, ноти вишні. Кожен з трьох сортів додає аромату та смаку вина своїх характерних нот та особливостей.
Вино Амароне має добрий потенціал до зберігання, крім того, його можна вживати молодим. Це вино у віці володіє м'якою зігріваючою міцністю, багацтвом ароматів та гарною кислотністю. Навіть через 20 років воно буде таким же чудовим та ароматним, а в деяких випадках ще й покращить свої характеристики. З таким вином прекрасно поєднуються оленина, сири, шоколад, різотто.