Апеласьйон Сансер (Sancerre) має площу 1700 га. Неможливо не дивуватися різноманіттю вин, які виготовляють тут з винограду сорту Совіньйон: вапняк дає вишукані, витончені вина із ароматом чорної смородини або букса, “білі землі” - сильні щедрі вина з тонами туберози або нарцису, тоді як у продукції кремнистих ґрунтів та буроземів із домішками глини в букеті переважають відтінки акації та дроку. Совіньйон втілює особливості ґрунту в нескінченне різноманіття нюансів аромату, сукупність яких має щоразу особливу домінанту, властиву кожному “крю”. В рамках свого типу свіже, насичене фруктовими відтінками біле вино Сансеру, без сумніву, є одним з кращих в усій Франції. Воно витримується протягом 3-5 років.
На вина, що виготовляються тут з Піно Нуару, умови вініфікації впливають більше, ніж специфіка ґрунту. У смаку та ароматі цих ласих, урочистих червоних вин чітко відчуваються відтінки різних сортів вишні. Деякі з них вініфікуються за бургундським методом і близькі до того, щоб бути прирівняними до вин найвищого класу.
Аристократичні легкі рожеві, яким властивий виражений аромат осінніх фруктів. можуть вважатися одними з найвдаліших серед вин, отриманих шляхом так званого прямого відтискання. Сансер особливо чудовий у поєднанні із сухим козячим сиром та рибою. Червоний Сансер подають до копченої свинячої шинки.