пн-пт 10:00 - 19:00
+38 (050) 999-33-11
Закрыть

Chartogne-Taillet Chemin de Reims Extra Brut

Шартонь-Тайе Шемен де Ремс Экстра Брют 2019

Нет в наличии
Сообщить о наличии
Артикул:
314924
Винтаж:
Цвет:
Вид игристого:
Сорт винограда:
Емкость:
Крепость:
12%
Производитель:
Рейтинг:
Вариант упаковки:

Описание

Демонструє прекрасну взаємодію стиглих, злегка медоносних нот білої вишні, золотистого яблука та хурми, що підкреслені тонко відточеною кислотністю та пікантним різноманіттям ароматів мінеральної сілі та нарізаного мигдалю. Атласна текстура, з виразними акцентами квітів та спецій, що змінюють один одного впродовж довгого посмаку. (WS)

Производитель

Chartogne-Taillet
Chartogne-Taillet (Шартонь-Тайе)
Подробнее о производителе

Базуючись у селі Merfy, розташованому лише в семи кілометрах на північ від міста Реймс, виробник Шартонь -Тейє є, мабуть, найважливішим виноградарем в цій малій, але дорогоцінній частині Шампані. Схили цієї території, що складаються з піщаних та глинистих ґрунтів, були засаджені виноградом 14-ть століть тому і в той час могли похвалитися найбільшою концентрацією лоз у регіоні. Протягом століть Merfy дещо втратив свою значущість, хоча завдяки Олександру Шартонь, село відновлює свою славу, на яку воно заслуговує. Олександр повернувся до Merfy ще в 2006 році, щоб взяти на себе керування маєтком своєї родини. Його перше вино, Les Barres, походило з ділянки з неприщепленим сортом Меньє посадженого понад 70 років тому. Після першого урожаю його вина одразу привернули до себе увагу.

Сьогодні виноградники складають близько 12 гектарів засаджених сортами Піно Нуар (50%), Шардоне (40%) та Піно Меньє (10%). Хоча виноградники не мають сертифікатів все землеробство проводиться органічно: без використання хімікатів чи гербіцидів. Вина проходять природну ферментацію загалом у дубі яка розпочинається з використання «Pied de cuve», потім сусло витримується у великих французьких дубових бочках до розливу у пляшки для вторинної ферментації.
На противагу своїм надзвичайно переконливим і вишуканим винам з окремих ділянок, його найпопулярніше Cuvée "Sainte Anne" ферментується у сталевих чанах. Останнім поповненням у портфоліо є вино Hors Série, шампанське з  містечка Авіз категорії grand cru. Це міфічне кюве демонструє багатство фруктів, посилене крейдяними тоном яке продовжується у довгому та сухому посмаку.

Хоча різноманітність винограду має значення, Олександр більше зосереджується на типі ґрунту та розташуванні виноградників, щоб керувати вином через процеси ферментації та дозрівання.

Ці вишукані шампанські - одні з найбільш ремісничих і продумано виготовлених вин, що виходять з цього регіону, і доказ -  пляшці.

Схожие разделы