пн-пт 10:00 - 19:00
+38 (050) 999-33-11
Закрыть

Jeaunaux-Robin Le Talus de Saint Prix Extra Brut

Жано-Робан Ле Талус де Сен При Экстра Брют

4 210 грн
шт.
Артикул:
310922
Цвет:
Тип:
Вид игристого:
Емкость:
Крепость:
12%
Производитель:
Вариант упаковки:

Описание

Выразительное Jeaunaux-Robin Le Talus de Saint Prix Extra Brut наполнено ароматами желтых фруктов, меда акации, сушеных белых цветов и ромашки. На вкус от среднего до полного, с мясистой, но сочной сердцевиной фруктов, яркими кислотами и выразительным минеральным послевкусием.


Le Talus de Saint Prix означает «склон Сен-При», где и высажены виноградники на известково-глинистых почвах с кремнеземом. 60% Meunier, 30% Pinot Noir, 10% Chardonnay. Средний возраст виноградных лоз составляет 45 лет.

Производитель

Jeaunaux-Robin
Jeaunaux-Robin (Жано-Робан)
Подробнее о производителе
Jeaunaux-Robin — це невеликий сімейний шампанський Дім у селі Талю-Сен-Прі, на кордоні Кот-де-Блан і Кот-де-Сезанн, в унікальному та дуже характерному терруарі під назвою Vallée du Petit Morin , який перетинає притока р. Марна, де глинисті та вапнякові ґрунти мають високий відсоток кремнезему. Виноробня була заснована в 1964 році Мішелем і Марі-Клод Жоно, а сьогодні нею керує Сиріл Жоно разом зі своєю дружиною Клеманс Робін з пристрастю та із зв'язком з традиціями, повагою до своєї землі, настільки, що виноградники були переведені на органічне землеробство, а в деяких мікроділянках – до біодинамічного.

Власність родини Жано Робін займає лише 5 гектарів виноградників, які засаджені здебільшого сортом Піно Меньє , який єдиний здатен протистояти пізнім заморозкам, які можуть траплятися в цій місцевості, але Сиріл і Клеманс роблять ставку також на сорти Піно Нуар і Шардоне на деяких молодих мікроділянках. Середній вік лоз становить близько 35 років.
Філософія виробництва передбачає пресування в традиційних пресах, які активуються вручну, та спонтанну вініфікацію у сталевих, емальованих бетонних ємностях або дубових бочках(botti) старше 10 років з Бургундії, які вже використані для 3-х або 4-х вініфікацій. Під підвалом викопано глибокий крейдяний кар’єр, де пляшки з шампанським витримуються в оптимальних умовах від 2 до 7 років перед дегоржажем.

Шампанські вина невеликого будинку «Jeaunaux-Robin» демонструють характер та індивідуальність унікального та особливого терруару, Vallée du Petit Morin, розташованого, як маленька коштовність у регіоні Шампань. Домінуюча присутність у ґрунті кремнезему надає шампанському виразну мінеральність , яка щороку найкраще інтерпретується та об’єднується завдяки вмілому компонуванню в прекрасну ароматичну комплексність.