- Шампанське та ігристе
- >
- Шампань
- >
- Chartogne-Taillet
- >
- Chartogne-Taillet Sainte Anne Extra Brut
Chartogne-Taillet Sainte Anne Extra Brut
Шартонь-Тайє Сент Анн Екстра Брют
Опис
NV Brut Sainte Anne відкриває привабливі аромати груші, білого персика, свіжого хліба та білих квітів. Тіло вина від середнього до повного, смак м'ясистий і чарівний, він безшовний і обволікає, з щедрим фруктовим, жвавими кислотами та щільним мусом. Це прекрасне вино, щире та відкрите. Очікувана зрілість: 2021 - 2027рр. Дег. 2022р. (RP).
Енергійне шампанське, з прекрасним мереживним мусом, далі аромати грейпфрутової граніти, лимонного варення, хрусткого білого персика і ніжних трав. Увесь букет обрамлений крейдяним відтінком. Шардоне, Піно Нуар та Піно Меньє. (WS)
Виробник

Базуючись у селі Merfy, розташованому лише в семи кілометрах на північ від міста Реймс, виробник Шартонь -Тейє є, мабуть, найважливішим виноградарем в цій малій, але дорогоцінній частині Шампані. Схили цієї території, що складаються з піщаних та глинистих ґрунтів, були засаджені виноградом 14-ть століть тому і в той час могли похвалитися найбільшою концентрацією лоз у регіоні. Протягом століть Merfy дещо втратив свою значущість, хоча завдяки Олександру Шартонь, село відновлює свою славу, на яку воно заслуговує. Олександр повернувся до Merfy ще в 2006 році, щоб взяти на себе керування маєтком своєї родини. Його перше вино, Les Barres, походило з ділянки з неприщепленим сортом Меньє посадженого понад 70 років тому. Після першого урожаю його вина одразу привернули до себе увагу.
Сьогодні виноградники складають близько 12 гектарів засаджених сортами Піно Нуар (50%), Шардоне (40%) та Піно Меньє (10%). Хоча виноградники не мають сертифікатів все землеробство проводиться органічно: без використання хімікатів чи гербіцидів. Вина проходять природну ферментацію загалом у дубі яка розпочинається з використання «Pied de cuve», потім сусло витримується у великих французьких дубових бочках до розливу у пляшки для вторинної ферментації.
На противагу своїм надзвичайно переконливим і вишуканим винам з окремих ділянок, його найпопулярніше Cuvée "Sainte Anne" ферментується у сталевих чанах. Останнім поповненням у портфоліо є вино Hors Série, шампанське з містечка Авіз категорії grand cru. Це міфічне кюве демонструє багатство фруктів, посилене крейдяними тоном яке продовжується у довгому та сухому посмаку.
Хоча різноманітність винограду має значення, Олександр більше зосереджується на типі ґрунту та розташуванні виноградників, щоб керувати вином через процеси ферментації та дозрівання.
Ці вишукані шампанські - одні з найбільш ремісничих і продумано виготовлених вин, що виходять з цього регіону, і доказ - пляшці.