пн-пт 10:00 - 19:00
+38 (050) 999-33-11
Закрити

Jeaunaux-Robin Le Dessous de la Cabane Brut Rose

Жано-Робан Ле Дессу де ла Кабан Брют Розе

Нема в наявності
Повідомити про наявність
Артикул:
311039
Колір:
Тип:
Вид ігристого:
Ємність:
Міцність:
12%
Виробник:
Рейтинг:
Варіант упаковки:

Опис

Виготовляється переважно з Піно Меньє 60%, Піно Нуар 30% та 10% Шардоне, вирощених на глинисто-вапнякових ґрунтах з домішками кремнію у долині Валле-дю-Пті-Морен та з додаванням червоного вина з сорту Меньє. Прохолодний клімат та особливий теруар сприяють свіжості та складності вина. Середній вік лози 50 років. 
Перша ферментація в чанах з нержавіючої сталі (75%) і в 5-річних дубових бочках (25%). Витримка на осаді протягом 6 місяців перед дегоржажем низького дозування 4-8 г/л, щоб зберегти природну енергію. Яблучно-молочна ферментація не використовується. Витримка у плашці 18-24 місяця. 

Аромати суниці, червоної смородини та пелюсток троянд переплітаються з тонкими нотами апельсинової цедри та крейдяної мінеральності. Смак живий і тонкий, з дрібними перляжем і довгим освіжаючим післясмаком.
Ідеально поєднується з копченим лососем, качиним конфі або ягідними десертами, такими як полуничний пиріг.

Виробник

Jeaunaux-Robin
Jeaunaux-Robin (Жано-Робан)
Детальніше про виробника
Jeaunaux-Robin — це невеликий сімейний шампанський Дім у селі Талю-Сен-Прі, на кордоні Кот-де-Блан і Кот-де-Сезанн, в унікальному та дуже характерному терруарі під назвою Vallée du Petit Morin , який перетинає притока р. Марна, де глинисті та вапнякові ґрунти мають високий відсоток кремнезему. Виноробня була заснована в 1964 році Мішелем і Марі-Клод Жоно, а сьогодні нею керує Сиріл Жоно разом зі своєю дружиною Клеманс Робін з пристрастю та із зв'язком з традиціями, повагою до своєї землі, настільки, що виноградники були переведені на органічне землеробство, а в деяких мікроділянках – до біодинамічного.

Власність родини Жано Робін займає лише 5 гектарів виноградників, які засаджені здебільшого сортом Піно Меньє , який єдиний здатен протистояти пізнім заморозкам, які можуть траплятися в цій місцевості, але Сиріл і Клеманс роблять ставку також на сорти Піно Нуар і Шардоне на деяких молодих мікроділянках. Середній вік лоз становить близько 35 років.
Філософія виробництва передбачає пресування в традиційних пресах, які активуються вручну, та спонтанну вініфікацію у сталевих, емальованих бетонних ємностях або дубових бочках(botti) старше 10 років з Бургундії, які вже використані для 3-х або 4-х вініфікацій. Під підвалом викопано глибокий крейдяний кар’єр, де пляшки з шампанським витримуються в оптимальних умовах від 2 до 7 років перед дегоржажем.

Шампанські вина невеликого будинку «Jeaunaux-Robin» демонструють характер та індивідуальність унікального та особливого терруару, Vallée du Petit Morin, розташованого, як маленька коштовність у регіоні Шампань. Домінуюча присутність у ґрунті кремнезему надає шампанському виразну мінеральність , яка щороку найкраще інтерпретується та об’єднується завдяки вмілому компонуванню в прекрасну ароматичну комплексність.