- Шампанське та ігристе
- >
- Шампань
- >
- Jeaunaux-Robin
- >
- Jeaunaux-Robin Le Talus de Saint Prix Extra Brut
Jeaunaux-Robin Le Talus de Saint Prix Extra Brut
Жано-Робан Ле Талус де Сен Прі Екстра Брют
Артикул:
310922
Колір:
Тип:
Вид ігристого:
Сорт винограду:
Ємність:
Міцність:
12%
Виробник:
Варіант упаковки:
Опис
Виразне Jeaunaux-Robin Le Talus de Saint Prix Extra Brut наповнене ароматами жовтих фруктів, меду акації, сушених білих квітів і ромашки. На смак від середнього до повного, з м'ясистою, але соковитою серцевиною фруктів, яскравими кислотами і виразним мінеральним післясмаком.
Le Talus de Saint Prix означає «схил Сен-Прі», де і висаджені виноградники на вапняно-глинистих ґрунтах з кремнеземом. 60% Meunier, 30% Pinot Noir, 10% Chardonnay. Середній вік виноградних лоз становить 45 років.
Le Talus de Saint Prix означає «схил Сен-Прі», де і висаджені виноградники на вапняно-глинистих ґрунтах з кремнеземом. 60% Meunier, 30% Pinot Noir, 10% Chardonnay. Середній вік виноградних лоз становить 45 років.
Виробник

Jeaunaux-Robin (Жано-Робан)
Jeaunaux-Robin — це невеликий сімейний шампанський Дім у селі Талю-Сен-Прі, на кордоні Кот-де-Блан і Кот-де-Сезанн, в унікальному та дуже характерному терруарі під назвою Vallée du Petit Morin , який перетинає притока р. Марна, де глинисті та вапнякові ґрунти мають високий відсоток кремнезему. Виноробня була заснована в 1964 році Мішелем і Марі-Клод Жоно, а сьогодні нею керує Сиріл Жоно разом зі своєю дружиною Клеманс Робін з пристрастю та із зв'язком з традиціями, повагою до своєї землі, настільки, що виноградники були переведені на органічне землеробство, а в деяких мікроділянках – до біодинамічного.
Власність родини Жано Робін займає лише 5 гектарів виноградників, які засаджені здебільшого сортом Піно Меньє , який єдиний здатен протистояти пізнім заморозкам, які можуть траплятися в цій місцевості, але Сиріл і Клеманс роблять ставку також на сорти Піно Нуар і Шардоне на деяких молодих мікроділянках. Середній вік лоз становить близько 35 років.
Філософія виробництва передбачає пресування в традиційних пресах, які активуються вручну, та спонтанну вініфікацію у сталевих, емальованих бетонних ємностях або дубових бочках(botti) старше 10 років з Бургундії, які вже використані для 3-х або 4-х вініфікацій. Під підвалом викопано глибокий крейдяний кар’єр, де пляшки з шампанським витримуються в оптимальних умовах від 2 до 7 років перед дегоржажем.
Шампанські вина невеликого будинку «Jeaunaux-Robin» демонструють характер та індивідуальність унікального та особливого терруару, Vallée du Petit Morin, розташованого, як маленька коштовність у регіоні Шампань. Домінуюча присутність у ґрунті кремнезему надає шампанському виразну мінеральність , яка щороку найкраще інтерпретується та об’єднується завдяки вмілому компонуванню в прекрасну ароматичну комплексність.
Власність родини Жано Робін займає лише 5 гектарів виноградників, які засаджені здебільшого сортом Піно Меньє , який єдиний здатен протистояти пізнім заморозкам, які можуть траплятися в цій місцевості, але Сиріл і Клеманс роблять ставку також на сорти Піно Нуар і Шардоне на деяких молодих мікроділянках. Середній вік лоз становить близько 35 років.
Філософія виробництва передбачає пресування в традиційних пресах, які активуються вручну, та спонтанну вініфікацію у сталевих, емальованих бетонних ємностях або дубових бочках(botti) старше 10 років з Бургундії, які вже використані для 3-х або 4-х вініфікацій. Під підвалом викопано глибокий крейдяний кар’єр, де пляшки з шампанським витримуються в оптимальних умовах від 2 до 7 років перед дегоржажем.
Шампанські вина невеликого будинку «Jeaunaux-Robin» демонструють характер та індивідуальність унікального та особливого терруару, Vallée du Petit Morin, розташованого, як маленька коштовність у регіоні Шампань. Домінуюча присутність у ґрунті кремнезему надає шампанському виразну мінеральність , яка щороку найкраще інтерпретується та об’єднується завдяки вмілому компонуванню в прекрасну ароматичну комплексність.