пн-пт 10:00 - 19:00
+38 (050) 999-33-11
Закрыть

Etienne Calsac Les Revenants Extra Brut

Этьен Кальсак Ле Ревенан Экстра Брют

8 750 грн
шт.
Артикул:
314821
Цвет:
Вид игристого:
Емкость:
Крепость:
12%
Производитель:
Рейтинг:
Вариант упаковки:

Описание

В аромате яркие ноты лимона и морских камней, тонкие намеки цветов, миндаля, мускатного ореха, сигарного листа, абрикоса и железа. Вкус минеральный и с хорошей кислотностью, кремовая текстура вкуса. Хрустящие оттенки зеленого яблока, крыжовника, груши и лимонной цедры придают замечательную свежесть и бодрость.

Вино раскрывается в бокале нотами экзотических белых цветов, шафрана, апельсиновой цедры и мяты, оно имеет среднюю плотность, достаточно точное и плотно свернутое, сочетая ароматическую выразительность старинных сортов с четкостью и структурным напряжением. С острой кислинкой и меловым экстрактом он завершается долгим, проникающим послевкусием. Его выпустили в июле 2024 года с дозировкой три грамма на литр (RP). Дег. 2024 г.

Виноградники находятся в Кот-де-Блан, имеют северную и северо-западную экспозицию и разбиты на глинисто-известняковых почвах, что точно ощутимо максимально в букете этого вина.
В производство идет лишь сок первого отжима. После брожения вино остается на осадке 7 мес в использованных 600-литровых бочках, после чего разливается в бутылки для второго брожения. После окончания этого процесса вино хранится 24 мес в подвалах до дегоржажажа и 3 мес после.
Общий тираж бутылок - 8000 тыс.

Производитель

Etienne Calsac
Etienne Calsac (Этьен Кальсак)
Подробнее о производителе

У 2010 році Етьєн Кальсак, який отримав освіту винороба та попрацював декілька років у великих Шампанських будинках, вирішив заснувати власний домен і орендував виноградники у своїх бабусі та дідуся. Вони вирощували виноград, та продавали його великим домам у Шампані як і багато інших малих фермерських сімей по всьому регіону. Етьєн мав бачення як реорганізувати цю землю, тому зараз він використовує тільки органічні методи на виноградниках, все робиться вручну з увагою до кожної ділянки та ґрунту.

Виноградні ділянки займають площу 2,8 гектара у трьох селах: Avizé (Авіз) та Grauves (Ґров) у Кот-де-Блан і Bisseuil (Біссой) у долині Марни. Маєток також нараховує один із рідкісних "Clos" у Шампані, який розливають під назвою 'Clos des Maladries' Grand Cru Avize. Левова частка цих виноградників з глинистим та вапняковим ґрунтом засаджена сортом Шардоне, лозам близько 30 років, ділянки мають обидва сертифіката «Haute Valeur Environnementale», та «Viticulture Durable en Champagne» . Кожна ділянка в Calsac вініфікується окремо, з відсотком вин, витриманих у бочках. На додаток до постійного резервного вина для свого невінтажного кюве «l'Echappée Belle», Кальсак також зберігає окремо резервне вино для виноградника «Les Rocheforts».

Після того, як Етьєн Кальсак під час дегустації був вражений деякими місцевими старими сортами, вирішив посадити у себе три з них: Арбан, Піно Блан і Пті Мельє. Разом ці, майже забуті, сорти винограду (принаймні в Шампані) складають близько 0,3% насаджень у регіоні.

Наприклад, його рідкісне кюве «Les Revenants» складається майже з рівних частин цих сортів, витримане в дубі та випущене приблизно 1000 пляшок на рік. Це еластичне вино пропонує ніжний квітково-трав’яний аромат із чудовою гірчинкою на фініші.

Кюве "L'Échappée Belle" - це 100% Шардоне, купажований з трьох ділянок (Bisseuil, Grauves та Avizé), вирощений на глинистому та вапняковому ґрунті, з дозуванням 4 г/л і включає 30% резервного вина з власної солери . Це яскраве, мінеральне та свіже шампанське, ідеальне для самостійного вживання, виробництво обмежене приблизно 7000 пляшками на рік.

«Les Rocheforts» також 100% Шардоне, походить з однієї ділянки висадженої в Біссой на крейдяно-вапняковому ґрунті, і випускається близько 3500 пляшок на рік.

Дім також виробляє рожеве шампанське під назвою «Rose de Craie». Його ніжні аромати диких червоних фруктів повинні бути більш доступними для насолоди, однак виробництво обмежене мізерними 1300 пляшками на рік.

Етьєн Кальсак розглядає обробку ґрунту, повагу до винограду та біорізноманіття як невіддільні частини цілого. Навколо виноградних лоз пускають рослинність і обробляють ґрунт за допомогою кінного плуга. Цей маєток, який варто відкрити для себе, вина від Etienne Calsac обов’язково підкорять будь-якого шанувальника терруарного шампанського.

Схожие разделы