Білий сорт, зростає у Ельзасі, де його іноді називають Clevner або Klevner, в Німеччині та Австрії більше відомий, як Weissburgunder, з якого виготовляють чудове щільне вино. В Італії його називають Pinot Bianco, він широко розповсюджений у Фріулі-Венеції, Альто Адідже та Венето.
Цей виноград - робоча конячка в Ельзасі, де він використовується для виробництва сортового вина або як частина для Edelzwicker (назва вина із суміші білих сортів), і все частіше є головним компонентом для Cremant d`Alsace. Сорту бракує ароматичних якостей, як у інших ельзаських сортів, і не може використовуватися для виробництва вин категорії Grand Cru та вин пізнього збору.
У своїх кращих втіленнях дає легкі та середньотілі вина, енергійні та сухі, з відтінками яблук, меду, дріжджів з освіжаючим та чистим післясмаком, таке вино не смакують, а п'ють великими ковтками. Зазвичай дуб при виробництві вина з Піно Блан не використовується, виключенням є Альто Адідже -тут ферментація та дозрівання часто відбувається в баррелях.