Рівнина межує з Високогір'ям на півночі. Віскі з Рівнини виходить ніжним, легким, часто дуже сухим та позбавленим торфу. Такий віскі часто називають “жіночим напоєм”. Більшість шотландського віскі має смак диму (особливо з острову Айла та Високогір'я) і цьому є цілком логічне пояснення: сушка ячменю на торфі сприяє цьому.
Але віскі з Рівнини у цьому питанні відрізняється, так як спосіб виробництва трохи інший - його переганяють тричі, а так як торф'яники там практично відсутні, то й торф не використовується у виробництві віскі. До такої практики вдаються й інші, особливо виробники, які знаходяться трохи південніше, наприклад, Springbank переганяє тричі свій Hazelburn.
Auchentoshan, напевно, найбільш відома віскокурня регіону, і разом з Rosebank та St Magdalene виробляють дивовижні віскі.